Sharifah Azfarinah Sharifah Azfarinah: December 2013
Kekuatan tidak datang dari kemampuan fizikal,tetapi ianya datang dari semangat yang tidak pernah mengalah.Selamat datang ke blog ifa.."

Friday

Happy Saturday !! Qoutes Angry and Happiness



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Wednesday

Posisi Bergambar Yang Digemari Ramai


Hye !  hye ! Macam jarang je..macam tak selalu je..kan ifa update blog nie. Bukan nak kata apa. Tapi idea untuk nak update ke dalam blog nie kurang. Belum panas lagi kot.. Hehe. Sementara nie ifa suka blogwalking ke awesome2 belog.. Adalah salah satu blog korang yang jadi sasaran ifa. Hehe. Takpa lah. Buat sementara waktu nie ifa jadi penyumbang trafik blog korang k. Kalau korang baik sumbangkanlah juga trafik ke blog ifa. Deal?? ^^

Ok. Hari nie punya cerita pulak. Ifa nak cerita sedikit tentang posisi nak bergambar. Haaahhh.. Semua orang suka bergambar kan. Nampak je background cantik. Snap ! Snap ! Nampak je benda or view cantik..Snap ! snap ! Lagi satu..kalau tym boring pun kita amek gambar kan. Kalau dah bersiap..dah cantik2 tu..haaahh..sebelum jalan snap ! snap ! dulu..hehehe.. Jangan tipu sebab ifa pun selalu buat. Ifa suka tangkap gambar. Tak kira lah gambar apa pun. Gambar ifa sendiri pun ifa suka. Hahaha. *gedik sekejap*

Nak tangkap gambar tu tak jadi masalah. Tapi yang menjadi masalah di sini adalah kejap kejap nak padam. Kejap kejap nak padam. Apa kes nie?? Kadang2 inilah tak kena. Itu lah tak kena. Hidung terkembanglah. Mata tersepet sebelah lah. Mulut terngangalah. Nie kes tak ready lah nie. Lagi2 kalau orang yang tangkapkan gambar kita. Mesti banyak yang tak kena. hurmmm ~~

Banyak orang kata kalau nak gambar cantik ambil feel dulu. Hahhh..macam mana pulak tu. Ini mesti kes syok sendiri nie. Hahaha. Ifa pun kadang2 macam tu jugak. Nak tangkap gambar mesti tym mood baik..Baru gambar tu nampak elok je..nampak cantik je..kan..kann..Tapikan..korang perasan tak.Posisi yang macam mana selalu orang akan tangkap? hehe..mesti ada style tersendiri kan..nak dari atas lah..dari bawah lah..mimik muka pun macam2..duckface lah, muncung sana muncung sini, tengok sana tengok sini. Haiihhhh..kalau difikirkan macam nak tergelak je. Hehehe.

Dalam bebelan ifa nie, ifa nak tunjukkan beberapa posisi gambar yang ifa suka buat. hihi. Malu plak..*gedik*Ini kes boring lah nie. Hehe.. Kalau nak terjah silakan scroll ke bawah. Kalau tak nak. Stop sampai sini je. Hehe..

Posisi Bergambar Yang Digemari

Tangkap gambar dari atas. Bulatkan mata. Muncungkan mulut. 


Dari atas. Naikkan kening.
Memang agak menyampah kan bila ada orang ambil gambar style macam nie. Tapi terus terang ifa selalu buat. Kebanyakan orang kata "trep cute" "gedik" dan macam2 lagi..hehehe


Posisi dari tepi
Alaaaa..kalau tangkap gambar dari tepi macam nie.. memang selalu kan..Ada orang cakap ambil gambar macam nie wajah akan nampak lebih kurus. Tapi, gambar ifa tu tetap nampak chubby pun..hurmmmpp..*sedih*  hahahaha.

Pusingkan kamera.
Macam nie pun rasanya selalu nampakkan..Means tym tangkap gambar tu kena pusingkan. Ikut kesesuaian kiri ke kanan ke..Kalau rasa dah ok. Snap !!

Reflection of mirror
Cececeh..abaikan baju yang bersepah atas katil tu ey. Haha. Style macam nie memang tidak syak lagi. Memang banyak. Kalau nak dikira kat dp fb, twitter n laman sosial mmg kebanyakannya macam nie. Apa lagi kalau dalam toilet. Mulalah snap depan cermin. Hehe.Kan..kan..kan....

Posisi dari depan
Nie takde yang special..Memang besa je orang ambil gambar dari depan. Tapi zaman kini nie mmg susah nak dapat. Sebab org lebih suka tangkap gambar lain2 posisi. Kalau adapun tangkap dengan kawan2..tak pun gambar keluarga kan..

Depan kipas
Hahh!! nie pun ifa selalu buat. Haha. Memang mengaku dah. Banyak orang tangkap macam nie sebab nak gambar tu ala-ala model kan. Siap dengan tengok lain lagi. Dengan penangan angin sepoi2..Nampak rambut tu terbang2..hahaha..Syok sendiri..Ala-ala tengah bergayutlah. Alaaa..macam gambar gedik ifa kat atas nie..hehehe

Ok. Done !! Tu je lah yang ifa nak tunjukkan. Tapi itu tak semua posisi lah. Erm..sesapa yang baca entri ifa nie. Harap jangan menyampah ey. Mana tau gambar ifa tu tergedik ka. Terlebih kah. Ifa say soryyy. Tajuk kali nie mungkin tak berapa penting tapi idea nie je yang tercetus..Harap korang enjoy baca entri nie.. Ok.. bye !! see u next entryy.. Muahhh !!










Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday

i city mariiii !! (Entry bergambar)
















Hehe.. Gambar saya takde..Famili saja..hehehe


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Tuesday

Random Giveaway RM50 Tunai oleh HASRULHASSAN.COM


kli untuk join


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday

Segmen Blogwalking & Follow by YAYA



"Segmen Blogwalking & Follow by YAYA"
Syarat-syarat segmen mudah maybe hehehe..
  • Follow blog YAYA bagi yang masih tak follow
  • Follow twitter YAYA, dijamin followback *tak ada tak apa* 
  • Tajuk post : Segmen Blogwalking & Follow by YAYA
segmen sehingga bulan JANUARI 2014

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Sharifah Azfarinah